Dos soldats van morir i quatre més van resultar ferits durant la nit de dissabte després d'un atac amb cotxe bomba a Diyarbakir, província de majoria kurda al sud de Turquia, segons un comunicat que va emtre ahir l'Estat Major turc. La nota feia referència a l'atac a "un grup terrorista d'una organització terrorista separatista", fórmula habitual per referir-se a la guerrilla kurda.

Aquesta ofensiva va tenir lloc poques hores després que diverses caces turcs bombardegessin posicions del proscrit Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK) al nord de l'Iraq, una vegada la guerrilla va donar per finalitzat l'alto el foc declarat fa dos anys.

L'atac amb cotxe bomba va tenir lloc quan diversos vehicles blindats de les unitats especials de la gendarmeria es van traslladar a una localitat en el municipi de Lice, on suposats membres del PKK o de la seva organització juvenil havien incendiat tres cotxes per bloquejar una important carretera. En arribar els agents, els guerrillers van activar un cotxe bomba preparat en el lloc, el que va fer bolcar un dels blindats del tipus "Kobra", i després van disparar sobre els seus ocupants.

Reunió de l'OTAN

Per la seva banda, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, va anunciar ahir que ha convocat una reunió del Consell de l'Atlàntic Nord per demà, a petició del Govern de Turquia, que va apel·lar a l'article 4 del tractat de Washington després de sentir-se "amenaçada" davant els recents atacs terroristes. "Turquia va demanar la reunió davant la serietat dels odiosos atacs terroristes que ha patit en els últims dies i també per informar els aliats de les mesures que està prenent", va dir Stoltenberg en un comunicat de premsa.