L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va admetre ahir que sent "vergonya" en constatar, una vegada que es va fer públic el sumari sobre la trama Púnica, les activitats que els involucrats en la mateixa van dur a terme en la seva etapa com a representants públics. "Se sent vergonya que hi pugui haver persones que treballin en càrrecs públics que tinguin un nivell de deshonestedat d'aquestes característiques", va manifestar Carmena als mitjans en acabar la seva ponència en l'acte de celebració del Dia de la gent Gran, festivitat impulsada per l'ONG Missatgers de la Pau.

De la mateixa manera, l'alcaldessa va subratllar que aquests fets no suposen cap sorpresa per a ella. "Jo crec que això ja se sabia, el que passa és que em sembla que ara que s'ha aixecat el secret de sumari se'n té coneixement, però ja en les actuacions inicials d'inculpació anaven en aquest sentit", va subratllar Carmena.

Per la seva part i després que aquesta setmana es retiressin alguns símbols monàrquics de l'Ajuntament de Barcelona, l'alcaldessa madrilenya va deixar clar que de moment la situació no es farà extensible al consistori madrileny. "De moment no hem pres cap mesura. No ens ho hem plantejat", va concloure Carmena.

Suport de Cifuentes

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va mostrar ahir el seu suport al conseller de Medi Ambient, Jaime González Taboada, a qui David Marjaliza, presumpte cervell de la trama Púnica, va relacionar amb aquesta en la seva declaració davant del jutge Eloy Velasco. "Jo li dono suport, però si qualsevol diputat o càrrec públic del PP resultés imputat per corrupció, exigiria la seva dimissió amb caràcter immediat", va manifestar Cifuentes davant els mitjans en la festa del Dia de la Gent Gran, organitzada per l'ONG Missatgers de la pau.

Tot i aquesta advertència, la presidenta de la Comunitat també va recordar que González Taboada "no està sent investigat pels jutges i no té absolutament res a veure amb aquest assumpte de la Púnica", de manera que, ja ha presentat una demanda en defensa del seu honor. Cifuentes va reconèixer que "confia" en el seu conseller de Medi Ambient, ja que el mateix González Taboada "ha dit que ni coneix a aquesta persona de res, que mai a la vida ha parlat amb ell, que no té absolutament res a veure amb ell i que mai han tingut cap tipus de relació de cap classe", va confessar la cap de l'Executiu madrileny. En aquest sentit, Cifuentes confia que "la justícia empari" a González Taboada, ja que "és absolutament impresentable que una persona amb una trajectòria de servei públic absolutament irreprotxable es vegi tacada per les declaracions d'un presumpte delinqüent". Per tot això, la presidenta de la Comunitat de Madrid es manté encara a l'espera de "veure si aquestes acusacions apareixen com a tal en el sumari", per prendre o no mesures d'immediatament.

De fet, Cifuentes va fer extensible el seu compromís amb la neteja en política en reiterar la seva intenció de tenir "tolerància zero contra la corrupció". "Jo seré la primera que actuarà amb total i absoluta contundència quan es detecti un cas de corrupció", va advertir la presidenta regional.