Les negociacions entre Grècia i els creditors internacionals començaran finalment demà a nivell tècnic, segons va informar el Ministeri grec de Finances. En un principi estava previst que els equips tècnics de la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE), el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) comencessin divendres passat les seves converses a Atenes, amb l'objectiu de tancar un tercer rescat fins al 20 d'agost. El retard s'ha degut, segons va recalcar el ministeri a través d'un comunicat, a "raons tècniques" i no "polítiques" o "diplomàtiques".

A més, el ministeri va posar èmfasi que el debat sobre "on i com" es duran a terme les negociacions "va per molt bon camí". Amb això, el ministeri va al·ludir a diverses informacions de la premsa, segons les quals el Govern estaria posant problemes perquè els representants d'aquest nou quartet tinguessin accés als ministeris.

No obstant això, diversos representants del Govern van assenyalar durant el cap de setmana que els funcionaris podran entrar en els ministeris si així ho consideren necessari.

En aquest sentit, durant el Govern del conservador Andonis Samaràs era habitual veure als funcionaris de l'anomenada "troika" entrar i sortir dels ministeris amb regularitat. Tsipras va voler acabar amb aquest costum que en la població causava la sensació que el país estava governat per les institucions estrangeres, de manera que les negociacions dutes a terme abans que expirés el segon rescat, es van celebrar en un hotel d'Atenes, a Brussel·les o fins i tot a París, situació que va complicar la feina en gran manera.