La secretària d'Ocupació del PSOE, Luz Rodríguez, va elogiar el primer aniversari que celebra l'executiva de Pedro Sánchez com a secretari general del partit socialista destacant l'increment del pes territorial que ha aconseguit la formació.

En declaracions als mitjans, va assegurar que aquest primer aniversari ha estat un any de treball i d'emocions en les quals s'han aconseguit moltes coses importants.

Entre elles, que el partit hagi aconseguit tenir un fort poder territorial governant en set comunitats autònomes i en dues més a través d'acords, així com en una bona part dels municipis del país, grans mitjans i petits.

Gràcies a aquest major pes territorial el partit té més capacitat per fer la política que vol, va afegir Rodríguez, qui va destacar les enquestes que situen al PSOE com la força d'esquerra que més puja en intenció de vot.

En aquest sentit, va assegurar que la ciutadania comença a veure al PSOE com la força política que pot governar Espanya a partir de les properes eleccions i l'únic partit que pot liderar el canvi polític i social que demanda la societat, va afegir.

Davant de les polítiques del PSOE, va assegurar que el PP està "podrit" de corrupció, danyant la imatge d'Espanya a l'exterior i posant en risc la recuperació econòmica després dels casos de corrupció destapats com la "Operació Púnica" o la trama "Gürtel".

Segons l'enquesta de Metroscopia publicada per El País, el PP i el PSOE es distancien dels partits "emergents" i Podem segueix baixant. Els dos grans partits sumen més del 50 % dels vots, mentre que Podem, que baixa deu punts des de gener, i Ciutadans arriben al 34,1 %.

El PP no els felicita

El sotssecretari de Política Autonòmica i Local del Partit Popular, Javier Arenas, va assegurar ahir que les receptes del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, "són velles i tenen el mateix professor d'economia que (José Luis Rodríguez) Zapatero" pel que porten "més atur, més impostos i menys serveis públics".

Arenas, que va participar en una reunió dels diputats populars de la província de Cadis a Vejer de la Frontera, va acusar al capdavanter dels socialistes de protagonitzar un "error històric" en lliurar "gran part del poder municipal als radicals que havien perdut les eleccions". "Qui respon ara per les barbaritats que s'han fet?", es preguntava.

Arenas creu que "quan governen la receptes de Pedro Sánchez i els seus aliats radicals" es posen en qüestió les pensions, l'ocupació i la inversió.

En canvi el PP, va argumentar, és un "projecte de futur", perquè "amb el PP i Rajoy hi ha més ocupació, menys atur, més afiliats i es paga menys IRPF que el 2011". "Aquest és el canvi que hem portat a la societat espanyola", va afirmar.

No obstant això, Arenas va reconèixer que, encara que les enquestes els situen com la primera força política per a les properes eleccions generals, el PP ha de guanyar-les "amb molt marge perquè si no Pedro Sánchez i els radicals" no els deixaran governar.