El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va criticar que se segueixin fent «reformes i contrareformes» al model educatiu, segons governi el PP o el PSOE, i va apostar per un model que no duri només una legislatura, sinó una generació, 20, 25 o 30 anys. Rivera va apostar per eliminar la repetició de curs i per implantar un sistema per als llibres de text que impedeixi que els pares hagin de realitzar cap despesa: que els centres escolars comprin els llibres i els alumnes els tinguin en préstec.

El líder de Ciutadans, que va presentar la seva reforma educativa dins el quart eix de propostes econòmiques i socials del partit, acompanyat per l'economista Luis Garicano, la líder de Ciutadans a la Generalitat Valenciana, Carolina Punset, i l'expert internacional en educació, Guillermo Cisneros, va assegurar que «la prioritat aquesta legislatura serà aconseguir i deixar a la societat espanyola per primera vegada un Pacte Nacional per l'Educació».

En la seva intervenció, Rivera va assegurar que Espanya ha estat dividida «en vermells i blaus», i hi ha «dos models que han fracassat: el socialista i el popular», tots dos caracteritzats pel «fracàs escolar», perquè «un de cada tres estudiants no acaba els estudis bàsics».

Va assegurar que el model actual educatiu està «obsolet» i no s'han incorporat matèries importants com la comunicació, els idiomes o les arts, i com en altres ocasions, fent referència a Podem, va dir que davant el dilema d'Espanya d'escollir entre «Veneçuela i Dinamarca», Ciutadans vol assemblar-se a Dinamarca.

Rivera va mostrar el seu desig que «es concentri» talent en la política espanyola perquè «cal tenir por de la mediocritat, no al talent», i per això es va mostrar orgullós del talent del seu equip.