El Ministeri d'Exteriors va convocar l'ambaixador de Veneçuela a Espanya, Mario Isea, per traslladar-li «el rebuig i el malestar» del Govern pels «inacceptables insults» al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, del president veneçolà, Nicolás Maduro, qui el va qualificar de «sicari». L'ambaixador va ser rebut al Palau de Santa Cruz, seu del Ministeri d'Exteriors, pel director general per a Iberoamèrica, Pablo Gómez de Olea, qui li va comunicar el ferm rebuig i el malestar del Govern per «les afirmacions i qualificatius injuriosos» de Maduro.

«El Govern espanyol lamenta que el president de la República Bolivariana de Veneçuela recorri reiteradament a afirmacions irrespectuoses que en res ajuden a millorar la relació», va explicar Exteriors en un comunicat.

A la sortida de la reunió, que va durar poc més de quinze minuts, l'ambaixador de Veneçuela va rebutjar respondre a les preguntes dels informadors i es va limitar a assenyalar que no faria declaracions.

Maduro va criticar en una al·locució televisada les mesures d'ajust econòmic exigides a Grècia per líders europeus, als que va anomenar «sicaris», i va nomenar expressament el president del Govern espanyol. «Aquí (a Grècia) passarà alguna cosa. Un altre sicari d'Europa és Rajoy. Són sicaris; Rajoy és un sicari del poble», va afirmar el president veneçolà. Es va referir així mateix a la llei de Seguretat Ciutadana aprovada a Espanya, amb la qual, va dir, Rajoy li ha donat «una punyalada a la democràcia» en nom de Francisco Franco.

Es tractade la segona vegada en aquesta legislatura que el Govern convoca l'ambaixador veneçolà per traslladar el seu rebuig per insults de Maduro a Rajoy.