El Ministeri de Justícia ha negat la indemnització a una víctima de violència masclista la filla de 7 anys de la qual va ser assassinada pel pare el 2003 en una visita sense supervisió, un cas que va arribar a l'ONU, organisme que va demanar «una indemnització integral i proporcional» a la gravetat dels fets.

Ángela González, mare de la menor, va estar més de deu anys pledejant a diversos tribunals de justícia sense èxit, després d'haver denunciat en més de trenta ocasions la violència que ella i la seva filla patien i haver sol·licitat mesures de protecció per a les dues, que no li van ser concedides.

Va ser l'organització Women's Link Worldwide la que va presentar una demanda al setembre de 2012 en nom d'Ángela González davant Nacions Unides, que, després d'estudiar el cas, va concloure que la negligència dels agents estatals va provocar la mort de la nena a mans del maltractador, així com va reprovar l'Estat espanyol per no haver-les protegit, no castigar l'agressor i no investigar ni indemnitzar la dona pels danys causats.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va justificar el rebuig de la indemnització en considerar que «no ha quedat acreditat» el «mal funcionament de la Justícia». «És un fet absolutament lamentable» i «reprovable des de tot punt de vista», va dir Catalá en referència a la mort de la menor, però va precisar que «calia determinar si existia una responsabilitat pel mal funcionament de la justícia i de l'Administració».

I, segons va asseverar el ministre en declaracions als mitjans després d'un acte institucional, això no ha quedat acreditat, i «s'ha determinat que no hi ha responsabilitat directa pel mal funcionament de l'administració de Justícia».