L'avi matern de la Reina Letizia, Francisco Rocasolano, va morir als 98 anys a l'hospital Clínic Universitari de Salamanca, en el qual va ingressar dissabte passat per problemes coronaris. Francisco Rocasolano es va trobar malament dissabte mentre descansava en una finca del municipi salmantí de Puerto de Béjar, pel que va ser traslladat al Clínic de Salamanca, on va morir dilluns a la nit.

Precisament dilluns a la nit es va organitzar el trasllat del malalt a Madrid en una UVI mòbil, però el seu estat de salut va empitjorar sensiblement i els facultatius van decidir deixar-lo al centre, on va perdre la vida poc després, abans de la mitjanit. L'avi matern de Letizia va ser sotmès diumenge al Clínic de Salamanca a una revisió mèdica i aquell mateix dia va arribar al centre hospitalari la mare de la Reina, Paloma Rocasolano, per estar al costat del seu pare.

La reina Letizia va cancel·lar la seva assistència a l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de la Moda, que havia de presidir al matí d'ahir al Museu del Vestit de Madrid, per dedicar-se a la seva família. Mentrestant, el rei Felip va complir amb la seva agenda vestit de dol per la mort de l'avi de la seva dona.