El Comitè de Drets i Garanties del PP de Madrid ha expulsat de manera immediata l'exdiputat de l'Assemblea i exalcalde de Valdemoro José Miguel Moreno, qui, segons el sumari del cas Púnica, va dir que estava en el seu càrrec «tocant-se els ous» i que per això s'havia fet diputat. A proposta de la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, el Comitè de Drets i Garanties va acordar aquesta mesura en una reunió celebrada a la seu el partit.

La presidenta del Comitè de Drets i Garanties, Susana Pérez Quislant, va titllar de «repulsiu» el comportament de Moreno. «Moreno és indigne de pertànyer a un formació política en què la immensa majoria dels seus membres elegits per a ocupar algun càrrec de gestió dediquen els seus esforços a treballar amb honestedat», va afegir la dirigent del PP.

Moreno va evitar ingressar a la presó pel cas Púnica pagant la fiança de 100.000 euros que li va imposar el jutge el passat dia 10 després de prendre-li declaració. Moreno és el diputat que va instar el presumpte cap de la trama Púnica, David Marjaliza, a preparar-li «pasta» perquè se n'anava de vacances en una conversa telefònica punxada que consta en el sumari de la Púnica.

La promesa de Sánchez

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va comprometre a que si és elegit president del Govern, reformarà el Codi Penal perquè sigui possible actuar no només contra el patrimoni dels corruptes sinó contra el que hagin pogut amagar a nom «de tercers» i recuperar així «tot allò robat».

En una trobada amb el grup socialista a l'Assemblea de Madrid acompanyat pel portaveu del PSM, Ángel Gabilondo, Sánchez va assegurar que la comunitat viu una situació «excepcional» i d'extraordinària gravetat pel cas Púnica, «paradigma de la depravació política» del PP. Va recordar que el cap de la trama, Francisco Granados, acudia per indicació de Mariano Rajoy a tertúlies per donar «lliçons de patriotisme i dignitat», al mateix temps que dirigia la xarxa de corrupció.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va aconsellar al líder del PSOE que en matèria de corrupció «comenci netejant casa per després donar lliçons», i va garantir que el PP actuarà amb fermesa total i expulsarà els imputats en les trames de corrupció.