El jutge encarregat de l'incident de trànsit protagonitzat per la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va arxivar el cas en entendre que ja no pot ser jutjat per una falta en suprimir-se com a tal en el nou Codi Penal que ha entrat en vigor. Paral·lelament, també va quedar arxivada la querella de Podem per injúries. Amb la seva decisió, el jutge d'Instrucció número 14 de Madrid, Ángel Luis Ortiz González, ha deixat «sense efecte» l'assenyalament del judici de faltes previst contra Aguirre per al proper 6 d'octubre. La celebració de la vista oral contra Esperanza Aguirre depenia del criteri del jutge, competent per decidir si estimava oportú pronunciar-se sobre l'aplicació retroactiva del nou Codi Penal, que converteix la seva falta en una sanció administrativa.

L'incident de trànsit va tenir lloc el 3 d'abril del 2014 quan la política madrilenya va aturar el seu vehicle al carril bus de la Gran Via madrilenya per treure diners d'un caixer i dos agents de mobilitat van acudir per imposar-li una multa.

La reforma del Codi Penal suprimeix les faltes, que han passat a tramitar-se unes com a delictes lleus i altres com a sancions administratives.