El Jutge d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, va dictat una providència en la qual acorda la devolució de 735.111,25 euros a la infanta Cristina, després que l'Audiència de Palma decidís rebaixar-li de 2.697.150 euros a 449.525 la fiança de responsabilitat pecuniària.

Castro va acordar l'esmentada devolució una vegada conegut l'acte de l'audiència provincial que rebaixa a la germana del Rei la fiança per garantir el pagament de multes en cas d'una condemna en el cas Nóos, on està acusada com a cooperadora en dos presumptes delictes fiscals.

El jutge demana que, una vegada coneguda la resolució ferma de l'Audiència, la secretària del Jutjat lliuri un manament de devolució a favor de Cristina de Borbó per 735.111,25 euros.

Entre desembre i juliol, la Infanta havia ingressat en total 1.772.049 euros en el compte del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, després de la venda de l'habitatge que posseïa amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, al barri barceloní de Pedralbes, xifra que suposava dos terços dels 2.697.150 euros fixats pel jutge.

Queda més d'un milió

Amb la devolució acordada per Castro, en el compte del Jutjat queden 1.036.938 euros de la Infanta, que corresponen a la fiança de responsabilitat pecuniària fixada per l'Audiència per garantir el pagament de multes per part de la germana del Rei (449.525 euros), més els 587.413 euros que ella va consignar al desembre com a responsabilitat civil derivada del presumpte delicte.

La Infanta va aportar llavors la quantia reclamada per la Fiscalia Anticorrupció «com a partícip a títol lucratiu dels efectes del delicte» en el seu escrit d'acusació.