Un home de 46 anys va confessar haver matat la seva mare a cops de martell al seu habitatge a Madrid. Cap a tres quarts de nou del matí, la policia va rebre la trucada d'un home que deia haver matat la seva mare, fet que va provocar que diversos agents es personessin a l'adreça facilitada i comprovessin la veracitat dels fets, i que es trobessin amb una dona de 73 anys, amb inicials MMJU, en un llit, cap per amunt i amb múltiples cops al cap. La dona va perdre la vida per la pèrdua de sang causada pels múltiples traumatismes al cap i la cara. Els serveis sanitaris no van voler confirmar res, però, segons alguns veïns, el presumpte agressor, Fernando Luis UJ, que va ser detingut al lloc dels fets, té algun tipus de problema mental. «Gaire bé del tot no caminava. Deu haver perdut el cap del tot», va assenyalar l'antic propietari d'una perruqueria propera a l'edifici que fa anys vivint a la zona. El jutge d'instrucció va donar ordre d'aixecar el cadàver, que va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense. ddg madrid

Un home va matar les seves dues filles de 4 i 9 anys a Moraña (Pontevedra) un dia abans d'entregar-les a la seva exdona i després es va intentar treure la vida. L'home passarà avui a disposició judicial, després de ser donat d'alta ahir mateix a l'hospital on va ingressar, després d'intentar suïcidar-se tallant-se el coll. El jutjat mixt número 1 de Caldas va decretar el secret de les actuacions, mentre que les autòpsies de les nenes estan programades per a avui al matí.

No consta que el detingut tingui antecedents per violència en l'àmbit domèstic ni que sobre ell hi hagués cap ordre d'allunyament respecte a ningú. Segons les primeres investigacions, el presumpte autor del parricidi havia de lliurar avui les dues petites a la seva mare, Rocío V., de la qual està divorciat.

La Guàrdia Civil el va trobar tancat al lavabo quan es va presentar al domicili, on les menors podrien haver mort degollades amb una radial. Les nenes vivien amb la seva mare al centre urbà de Moraña, a Santa Lucía, però es trobaven a O Casal (a tres quilòmetres) amb el seu pare, que regenta una immobiliària amb la seva germana a Caldas de Reis.

L'Ajuntament de Moraña va decretar en un ple extraordinari tres dies de dol, segons l'alcaldessa, qui amb prou feines podia contenir les llàgrimes, ja que coneixia personalment els pares de les menors.

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, es va mostrar, així mateix, «consternat» pel «terrible» crim registrat a Galícia. «Consternat pel terrible assassinat de Pontevedra. Seguirem treballant fins a aconseguir acabar amb aquesta xacra», va escriure Alonso en el seu compte oficial de Twitter.

El succés va commocionar el petit poble de Moraña, on la família de les dues víctimes era molt coneguda, així com les petites.

Per altra banda, un home de 38 anys va ser detingut de matinada com a presumpte autor de la mort de la seva exparella, de 33, en haver estat trobat al costat del cos degollat de la dona en un domicili de Palma.

La víctima va ser atesa pels serveis d'emergències, que no van poder fer res per salvar-li la vida. També l'agressor va rebre atenció mèdica i inicialment va ser traslladat a l'hospital Son Espases amb pronòstic reservat. Posteriorment va ser conduït al calabós de les dependències de la Prefectura Superior de Policia de les Balears.