Una ampolla amb inscripcions en xinès i una altra en indonesi van ser trobades prop de la platja de l'illa francesa de Reunió, a l'oceà Índic, on dimecres passat va aparèixer un tros d'ala d'avió que pot pertànyer al Boeing del vol MH370 de Malaysia Airlines que es va perdre al març de 2014. Es tracta d'una ampolla d'aigua amb l'etiquetatge en xinès i d'un producte de neteja indonesi, trobats prop del lloc en el qual van aparèixer les restes de l'avió. Al lloc va aparèixer també una maleta que és analitzada pels investigadors.

Les restes d'avió trobades dimecres passat -que segons el Govern de Malàisia pertanyen a un Boeing 777, similar al de Malaysia Airlines desaparegut sense rastre fa més d'un any amb 239 persones a bord- van ser traslladades a un laboratori especialitzat l'Exèrcit de l'Aire francès situat a Tolosa, al sud del país. Les restes seran analitzades pels experts designats pel jutge francès que instrueix la investigació.

La Fiscalia de París va anunciar que el peritatge del fragment d'avió començarà dimecres que ve, precedit dilluns d'una reunió de treball a porta tancada entre el jutge d'instrucció francès i representants de les autoritats malàisies.

El peritatge d'aquest fragment es durà a terme en els locals del DGA TA, laboratori als afores de Tolosa dependent del Ministeri francès de Defensa i especialitzat en investigacions tècniques sobre accidents d'avions.

A la seu als afores de París de l'Institut d'Investigació Criminal de la Gendarmeria Nacional francesa (Ircgn) s'examinarà, en paral·lel, el tros de maleta trobat també aquesta setmana. La Fiscalia francesa va recordar que va obrir al maig d'aquest any una informació judicial.