El portaveu parlamentari del PSOE, Antonio Hernando, va acusar ahir el president del Govern, Mariano Rajoy, de reduir cinc punts el pes de la despesa social en els pressupostos des de 2011 i li va preguntar per què "si tot va tan bé" segueix "castigant" els aturats i els pensionistes.

Hernando, en declaracions als mitjans de comunicació a la seu del PSOE, va rebatre a Rajoy que Espanya no ha entrat en un "cercle virtuós" com ell va afirmar divendres, sinó en "un autèntic cercle viciós", ja que es crea "molt poca ocupació" i la que es crea és tan precària que no permet arribar a final de mes.

"És una vergonya que es vagi presumint de pressupostos quan la despesa social en aquest pressupost té menys pes que en el pressupost de l'any passat", va subratllar el portaveu socialista, que va detallar que el 2011 la despesa social suposava el 58% del total dels comptes públics i el 2016 serà només el 53,5%.

Antonio Hernando també es va preguntar per què l'Executiu segueix reduint la cobertura a la desocupació i per què només eleva el 25% les pensions, cosa que pel diputat socialista, és "una propina".

Així mateix, el portaveu parlamentari dels socialistes va augurar que al president del Govern espanyol no li sortirà bé el seu intent de deixar tot "lligat i ben lligat per al futur" i d'"hipotecar al pròxim Govern".

"Està molt equivocat si es pensa que enganyarà els ciutadans utilitzant el pressupost com a bandera de la seva campanya electoral perquè tothom sap que Mariano Rajoy va començar mentint i acaba mentint", va sentenciar en una compareixença davant dels mitjans de comunicació.