Un objecte metàl·lic va ser trobat ahir a la costa de la Reunió i va ser lliurat a la Gendarmeria per verificar si pertany al vol MH370 de Malaysia Airlines, que va desaparèixer sense deixar rastre al març de 2014. La seva troballa es produeix quatre dies després que a una altra platja d'aquesta illa francesa d'ultramar, a l'oceà Índic, es trobés un fragment d'ala que ja va ser traslladada a la França continental per examinar-ho.

Els mitjans locals Linfo.re i clicanoo.re van indicar que aquest nou objecte, amb ideogrames en xinès i una espècie de mànec de cuir, va ser descobert per un individu, que va advertir a la policia i aquesta al seu torn a la secció de recerca de la Gendarmeria de Transport Aeri (SRGTA), encarregada de les perquisicions.

Segons les fonts, els investigadors no s'han pronunciat sobre la procedència i la naturalesa d'aquesta petita peça, i res indica de moment que estigui vinculada amb l'avió i amb la descoberta dies abans, el peritatge dels quals començarà el dimecres en un laboratori a Tolosa. A més, també a la Reunió es va localitzar el dijous passat una maleta molt deteriorada. Experts malaisis i francesos, al costat d'un equip tècnic del fabricant nord-americà Boeing, participaran en l'anàlisi, que anirà precedit aquest dilluns a París d'una reunió de treball a porta tancada.

Caçadors de tresors

L'enigma entorn del vol MH370 va recobrar protagonisme la setmana passada amb la successió de troballes, després de 16 mesos sense pistes de pes. Des del primer d'aquests descobriments, segons fonts de la recerca citades per la cadena BFM TV, s'ha deslligat una espècie de "caça de tresors" a l'illa amb l'esperança de trobar altres nous vinculats amb la catàstrofe.

El Boeing 777 de l'aerolínia malàisia va desaparèixer el 8 de març de 2014 després de canviar de rumb en una "acció deliberada", segons els experts, amb 239 persones a bord, de les quals 153 eren xineses.