El Consell de Govern andalús va destituir la directora general d'Indústria, Energia i Mines, María José Asensio Coto, imputada la setmana passada per prevaricació per la jutge d'instrucció número 3 de Sevilla, Patricia Fernández, que investiga l'adjudicació de la mina d'Aznalcóllar. El vicepresident de la Junta, Manuel Jiménez Barrios, va assegurar que aquest cessament es produeix perquè el procés sigui «més clar» i hi hagi «una major transparència» en aquesta adjudicació, i va defensar la feina d'Asensio i dels altres funcionaris de la Junta d'Andalusia.

De la mateixa forma que el portaveu del Govern andalús, Miguel Ángel Vázquez, el vicepresident va destacar que la Junta deixarà sense cobrir aquest lloc, tot esperant el resultat de les compareixences judicials, assenyalades per la jutgessa per al 17 de setembre. La direcció general l'assumirà la sotsdirectora, i, segons Jiménez Barrios, «no hi haurà cap buit de poder» perquè la Conselleria «té un equip suficient».

El vicepresident va demanar un «cura exquisida» cap a l'«honor de les persones» implicades en aquesta denúncia i va expressar la seva confiança en un ràpida desimputació de la directora general i en la seva reposició en el càrrec en el qual ha cessat. Va assenyalarque el Govern andalús «confia» en el treball realitzat per la directora general i els funcionaris en aquesta adjudicació, que, segons ell, es troba «a les portes d'un contenciós administratiu» per la demanda de l'empresa perdedora.

«Ja no es parla de suborn ni de corrupció, ni es qüestiona que els procediments s'han desenvolupat sense rigor, ara s'investiguen aspectes molt concrets d'aquesta adjudicació», va destacar.