La policia alemanya va detenir a Stuttgart (Alemanya) un gihadista que havia fugit d'Espanya després de l'última operació policial en què es va detenir una captadora de l'Estat Islàmic a Arrecife (Lanzarote). L'arrestat, localitzat a Alemanya amb ajuda de la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia, tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) emesa pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

El passat 7 de juliol la Policia va detenir a Arrecife l'espanyola Silvia CC, conversa a l'Islam, acusada de radicalitzar i reclutar nenes i adolescents i facilitar-los el desplaçament a zones controlades a Síria per l'Estat Islàmic per integrar-se en l'organització terrorista.

L'arrestada tenia contacte directe amb un important «facilitador» de l'EI a Síria, de qui rebia les instruccions per complir tant la seva missió com l'organització del viatge de les dones per tal de sumar-se a les seves files. Les nenes i adolescents captades eren motivades principalment per una creença religiosa absoluta i sense fissures. Un cop al seu destí, eren explotades sexualment i exercien tasques de suport domèstic.