La fiscal de l'Operació Púnica va acusar l'exconseller madrileny Francisco Granados, en finalitzar el seu interrogatori, d'haver utilitzat les seves influències per «ajudar gent» a aconseguir contractes a canvi de rebre ell una contraprestació. Aquest és un dels arguments pels quals la fiscal va demanar el passat 31 d'octubre al jutge del cas, Eloy Velasco, que ordenés l'ingrés a presó de Granados, segons consta en les gravacions de les compareixences d'imputats i testimonis.

La fiscal va sol·licitar presó sense fiança per a l'exconseller madrileny en imputar a aquest, a més del delicte de tràfic d'influències, els delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, suborn, frau, malversació i prevaricació.

Després de conèixer les escoltes i comprovar la informació aportada per l'Agència Tributària i la proporcionada pel ministeri públic, la fiscal va trobar evidències que Granados, sent alcalde de Valdemoro i en el seu posterior càrrec al Govern autonòmic, «va procurar l'adjudicació de nombrosos contractes d'obra i venda de parcel·les al seu gran amic David Marjaliza (el presumpte cervell de la trama Púnica) i a les empreses vinculades al mateix».

A més, la fiscal va evidenciar que «no només va beneficiar Marjaliza», sinó també persones com el constructor i promotor Ramiro Cid Sicluna, «a canvi de contraprestacions que eren o diners en efectiu o el lliurament del xalet El Caracol». La representant del ministeri públic va demanar presó per a Granados en considerar que si seguia en llibertat «podria destruir proves i influir sobre testimonis».

L'exconseller de la Comunitat de Madrid va explicar al jutge com el 1994 va obrir un compte a Suïssa «amb una mica de diners» que li va donar el seu pare i que el va anar engreixant amb les seves remuneracions «i el que anava operant en borsa». Així, Granados va justificar el seu enriquiment amb arguments que evoquen els que va oferir en el seu dia el principal imputat en el cas Gürtel, l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Més comptes de Marjaliza

La fiscal anticorrupció Carmen García va considerar probable que el presumpte cervell de la trama Púnica, David Marjaliza, tingués «moltíssims» comptes oberts a l'estranger, a més dels que li van ser detectats a Suïssa, Singapur o Costa Rica, segons fa preveure el circuit de blanqueig amb el qual operava.