Tot sembla indicar que les restes d'avió trobades la setmana passada en una platja de l'illa francesa de la Reunió, a l'Índic, són del vol de la companyia Malaysia Airlines desaparegut el març de 2014 amb 239 persones a bord, segons l'anàlisi fet per experts internacionals. Aquesta correspondència va portar el primer ministre malaisi, Najib Razak, a assegurar que es tracta del MH370, mentre que la Fiscalia francesa va considerar que, en l'estat actual de les investigacions, hi ha una «forta presumpció» que així sigui, encara que ha de ser confirmada per les anàlisis posteriors.

El tros de l'ala trobat en una platja el passat 29 de juliol va ser traslladat el cap de setmana passat a un local de la Direcció General de l'Aviació francesa, situat als afores de Tolosa, on ha estat examinat per experts de diferents nacionalitats. Una primera presa de contacte en què els experts enviats per Boeing van confirmar que les característiques tècniques del fragment d'ala trobat són d'un aparell 777, el mateix model que es va perdre a l'Índic el 8 març 2014 sense deixar rastre, poc després d'enlairar-se de Kuala Lumpur amb destinació a Pequín.

A això, s'hi suma que els representants de Malaysia Airlines van aportar «elements de la documentació tècnica del vol» que es van revelar «comuns» amb les de les restes examinades.

Però per al fiscal adjunt de París, Serge Mackowiak, responsable de la investigació judicial, no és suficient per concloure que les restes corresponen a l'avió, fet pel qual va preferir esperar els resultats de les anàlisis complementàries que continuaran a partir d'avui per eliminar dubtes.

Una prevenció que no va tenir Najib, que va comparèixer a Kuala Lumpur minuts abans que el fiscal francès per assegurar que «un grup internacional d'experts ha conclòs que les restes trobades a l'illa de la Reunió són del MH370». «Ara tenim l'evidència física que, com vaig anunciar el 24 de març de l'any passat, el vol va acabar tràgicament a l'oceà Índic», va afegir el cap del Govern de Malàisia. La justícia francesa espera les anàlisis complementàries per tenir aquesta evidència, el que significa que no han trobat la prova irrefutable.