El ministre de Justícia, Rafael Catalá, no va descartar tornar a plantejar una reforma de la Llei de l'Avortament en la propera legislatura. Tot i que va admtre que «avui no hi ha cap decisió presa», va assenyalar que en el programa electoral del PP per a les eleccions generals hi haurà un «compromís» amb els ciutadans sobre el que la formació vol fer «en els propers anys».

«No descarto que sigui un assumpte que tornem a plantejar en la propera legislatura, però en aquesta ens hem quedat en el compromís adquirit amb els electors», va assenyalar Catalá.

En aquest sentit, va destacar que la reforma de l'avortament que han aprovat en aquesta legislatura s'ha cenyit al «compromís» que tenien amb els electors i que consistia en «garantir» que si «una menor d'edat es veu en el tràngol d'haver de prendre una decisió d'avortar, tingui el suport dels seus progenitors». Igualment, va explicar que el Govern ha desenvolupat també «una sèrie de polítiques socials, de suport a la família, de suport a la dona i de conciliació de la vida familiar i personal», en compliment del compromís electoral de 2011.

«Aquest era el compromís, això hem fet», va emfatitzar, per afegir que l'avortament és d'aquests temes «permanentment sotmesos a debat social». De fet, va recordar que el PP ja va expressar la seva «disconformitat» amb la Llei de Terminis del PSOE, una norma que es va aprovar sense el «consens de les grans forces polítiques».

Preparant el programa

De cara al futur, el titular de Justícia va recordar que el PP està preparant el programa electoral que presentarà a les eleccions de finals d'any. «I sortirem aquí amb un compromís amb els ciutadans sobre el que volem fer en els propers anys. Aquest treball encara no està tancat, és una mica prematur anticipar en aquesta matèria concreta quines seran les línies», va afegir.

Per part seva, la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, va qualificar el Partit Popular de «triler» en no descartar que en el futur puguin donar-se més reformes sobre la Llei de l'Avortament, «ara que ens trobem en ple període preelectoral». Va assegurar que el PP, amb aquest tipus de promeses, «torna a amenaçar els drets de les dones», especialment els de les que són «més vulnerables», ja que amb la «mini reforma» portada a terme fins ara «no estan satisfets».