Els prop de 400 supervivents de l'última tragèdia a aigües del mar Mediterrani van arribar ahir a l'illa italiana de Sicília, on van desembarcar juntament amb els 25 cadàvers del naufragi ocorregut dimecres davant de les costes de Líbia. Van desembarcar al port sicilià 367 persones de les 373 rescatades, ja que sis van haver de ser portades en helicòpter a un hospital de Lampedusa perquè necessitaven atenció mèdica urgent.

Itàlia segueix rebent centenars d'immigrants cada dia, que són traslladats a territori italià després de ser rescatats a les aigües del Canal de Sicília quan es troben a bord de llanxes pneumàtiques o barcasses inestables que els porten a patir situacions de perill i fins i tot en alguns casos a naufragar.

Una font de la Guàrdia Costanera italiana va confirmar que només ahir es van rescatar gairebé 1.200 immigrants en diverses operacions i dispositius que han estat desplegats al Mediterrani, i s'espera que aquestes persones arribin a territori d'Itàlia en els propers dies.