Permís extraordinari per a Isabel Pantoja pel seu ingrés hospitalari

La cantant pateix una patologia renal que li va impedir tornar a la presó dimecres passat

07.08.2015 | 07:26

La jutge del Jutjat de Vigilància Penitenciària 2 de Sevilla va autoritzar un permís extraordinari de set dies a la cantant Isabel Pantoja pel seu ingrés en un centre sanitari privat de la ciutat andalusa a causa de la patologia renal que pateix. El jutjat va aprovar el permís extraordinari després de la proposta que va rebre de la presó de dones d'Alcalá de Guadaíra, on la cantant compleix des del 21 de novembre passat una pena de dos anys per blanqueig de capitals.
Els set dies de permís extraordinari, que seran «en règim d'autogovern», s'apliquen des de dimecres. Isabel Pantoja hauria d'haver tornat a la presó a les onze del matí de dimecres després del seu segon permís penitenciari, de sis dies, tot i que la nit anterior va ingressar al centre sanitari privat Infanta Luisa de Sevilla, afectada de problemes renals.
Després de conèixer la valoració mèdica del forense, la proposta de la junta de tractament, que es va posicionar per unanimitat a favor de perllongar el permís, i l'informe positiu del fiscal, la jutge va adoptar aquesta mesura d'allargar el permís concedit a la cantant, per al que aplica l'article 155.5 del Reglament penitenciari.
Els informes medicoforenses sol·licitats per la jutge aconsellen que Pantoja romangui ingressada per una patologia renal, i el mateix indiquen els resultats mèdics de l'hospital al qual va acudir la cantant durant el seu permís penitenciari per fer-se proves mèdiques.
Segons la interlocutòria de la jutge, Pantoja romandrà al centre hospitalari sense estar custodiada per les Forces de Seguretat de l'Estat. Aquest extrem ve recollit en l'article 155.5 del Reglament penitenciari quan es tracta de penats de segon grau als quals ja s'han concedit permisos ordinaris i han transcorregut sense incidents.
La jutge manté en la seva resolució que, si Pantoja rep l'alta mèdica abans del dia 11, «ha de reingressar immediatament» al centre penitenciari d'Alcalá de Guadaíra per continuar complint la seva pena.

Possibilitat d'un altre permís
Si es necessités prolongar la seva estada hospitalària, llavors la junta de tractament de la presó hauria de fer una nova proposta al jutjat d'un altre permís extraordinari de sortida, afegeix la resolució de la jutge, contra la qual es pot interposar recurs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Així ha contestat a Brussel·les en ser preguntat per la seva possible investidura · Volia dir en...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Enllaços recomanats: Premis cinema