El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, permetrà a l'extresorer del PP Luis Bárcenas passar uns dies de descans a la casa d'un amic a la Vall d'Aran en autoritzar-lo a signar dilluns que ve 10 d'agost al jutjat de Vielha. Bárcenas va fer aquesta petició a De la Mata per poder anar-se'n uns dies «de vacances», ja que està obligat a comparèixer a l'Audiència Nacional els dilluns, dimecres i divendres des que va quedar en llibertat amb fiança de 200.000 euros el passat 22 de gener després d'estar tancat sis mesos a la presó pel cas Gürtel.

Segons va explicar el seu advocat, Francisco Maroto, Bárcenas va demanar aquest permís per poder anar-se'n uns dies a casa d'un amic a la Vall d'Aran, on ell també té un luxós xalet a Baqueira Beret. Aquest xalet està embargat, i encara que no pot vendre'l, sí que pot gaudir-ne, tal com va fer en un permís anterior al febrer.

Aquell permís, que va ser de 14 dies, l'hi va concedir el jutge Pablo Ruz un mes després d'abandonar la presó, i durant aquelles «vacances», del 20 de febrer al 6 de març, Bárcenas va seguir complint la seva obligació de comparèixer en seu judicial tots els dilluns, dimecres i divendres, i també ho va fer als jutjats de Vielha.

Per altra banda, el PP de Madrid està estudiant personar-se en el cas Púnica per conèixer els detalls del cas, ja que el jutge que l'instrueix parla de finançament il·legal al partit quan «aquí no hi ha absolutament res» d'això. Així ho va dir la presidenta del partit, Esperanza Aguirre, que va assegurar estar «al·lucinada» que un jutge digui que hi ha finançament il·legal al PP de Madrid. Aguirre també va assegurar que el presumpte aconseguidor de la trama, Alejandro de Pedro, no va signar contractes amb el seu partit.