El president del Govern, Mariano Rajoy, va avançar que el 2016 les comunitats autònomes rebran 10.000 milions més que aquest exercici gràcies, bàsicament, al creixement econòmic, i que l'any que ve caldrà parlar del model de finançament autonòmic. Rajoy va respondre d'aquesta manera als periodistes en una roda de premsa després del tradicional despatx d'estiu amb el Rei al palau de Marivent, on va ser preguntat per les demandes de molts presidents autonòmics perquè es posi en marxa un nou sistema de finançament.

Al cap de l'Executiu li sembla bé que els presidents autonòmics defensin els seus interessos i es va mostrar obert a canviar el model, que ha d'intentar conciliar els interessos «de tots». Després d'afirmar que, segons la seva opinió, el model de finançament vigent «no és bo», va recordar que va ser aprovat pel PSOE amb el vot en contra del PP.

Si no s'ha modificat en aquesta legislatura, va explicar, ha estat, en primer lloc, perquè la prioritat era sortir de la crisi i créixer econòmicament i, segon, «perquè no hi havia res a repartir», no hi havia diners per poder establir un nou sistema.

Rajoy va defensar el treball i la funció dels dos grans partits a Espanya, el PP i el PSOE, i va destacar que en les grans democràcies on hi ha progrés el paper del bipartidisme és fonamental per tirar endavant els grans assumptes de govern.

El president del Govern va posar com a exemple el protagonisme del bipartidisme als Estats Units, Canadà, Regne Unit i Alemanya, i va comentar que tot i que el PP i el PSOE, als quals se'ls ha «criticat molt», han fet algunes coses «malament», també han encertat en «moltes».