L'incendi forestal de la serra de Gata, a Càceres, va sumar ahir el tercer dia de descontrol. Empès per un fort vent, el foc -a la matinada d'ahir- va obligar a desallotjar un miler de veïns de la localitat ?d'Hoyos. A aquest poble -ahir- van arribar mitjans materials i humans per donar suport als treballs d'extinció.

En el context d'un panorama de desencís, només va tenir lloc la bona notícia de la millora de la situació a l'entorn d'Acebo i Perales del Puerto. Uns 1.400 veïns de les dues localitats esmentades -ahir a la tarda- van poder tornar a les seves cases.

Tot i això, les més de 5.000 hectarees que- segons el darrer balanç ahir al matí havien cremat- van superar de molt les 3.982 hectàrees que va van cremar durant tot l'any passar a Extremadura. És més: 5.000 hectarées representen el total de tota superfície forestal cremada al 2013.

Els responsables del pla Infoex han avisat de les dificultats de l'extinció per causa de la intensitat del vent, la condensació del fum, els perillosos accessos a les flames i la mala visibilitat.

Segons l'Agència Estatal de ?Meteorologia, Hoyos ahir va ser la locacalitat d'Extremadura que va registrar ràfegues de vent més altes. La més alta de 69 Km per hora i una mitjana de 41.

Francisco Martín, un bomber auxiliar, ha admès a Efe que "hi ha hagut moments de molta tensió, sobretot quan el foc va creuar i se'ns va posar al poble".

El Ministeri de Medi Ambient ha informat que el foc té un perímetre irregular, diferents llengües de foc, i moltes brases, cosa que dóna lloc a focs secundaris

Tot plegat, va fer que ahir cinc avions i unitats militars s'afegissin a la feina.