El regidor de la localitat valenciana de Serra, Marc Cabo, va aparèixer ahir mort a la cel·la del centre penitenciari de Picassent, a València, on estava detingut per la seva suposada implicació en la mort de la seva dona en l'incendi de l'habitatge familiar, que va tenir lloc el passat 29 de juliol. Segons van confirmar les fonts penitenciàries, durant el recompte de presos realitzat a primera hora del matí els funcionaris van trobar Cabo penjat amb un llençol a la cel·la de les dependències d'Infermeria, en la qual romania intern i sotmès al protocol de prevenció de suïcidis.

El Tribunal Superior de Justícia valencià va informar que el jutjat d'instrucció número 3 de Picassent, en funcions de guàrdia, va ordenar ahir al matí l'aixecament del cadàver i va obrir una investigació sobre les circumstàncies de la seva mort.

Cabo va ingressar a la presó el divendres passat per ordre de la titular del jutjat 4 de Llíria, amb competències en matèria de violència sobre la dona, en relació amb la mort de la seva parella a finals de juliol, de la qual, segons sembla, estava en tràmits de separació. La jutgessa va decretar per l'arrestat presó provisional, comunicada i sense fiança, així com la suspensió de la pàtria potestat dels dos fills menors de la parella.

El sumari de la mort de la dona, que està sota secret, està obert per possible delicte d'assassinat, després de la declaració prestada davant la jutge pel sospitós. No obstant això, i després d'aquesta declaració, a les escales d'accés a les dependències judicials, quan estava emmanillat i escortat per les autoritats, l'arrestat va declarar en veu alta als periodistes que era innocent.

A causa del succés, la direcció autonòmica d'Esquerra Unida -formació de la qual la víctima també havia estat regidor a Serra- va cursar la baixa de militància immediata del regidor. Paral·lelament, la Generalitat, les Corts Valencianes, la Diputació de València i ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana van secundar concentracions de repulsa pel tràgic fet. Qui no es va mobilitzar va ser, precisament, l'Ajuntament de Serra, que tot hi haver anunciat una concentració va suspendre la convocatòria perquè encara no hi havia un pronunciament judicial sobre els fets, i va decidir no avançar-se en catalogar el succés com un nou cas de violència masclista.

La mort de la dona va tenir lloc al voltant de dos quarts de cinc de la tarda, quan, per causes que s'investiguen, es va declarar un incendi a l'interior del domicili familiar. A causa del foc, segons va informar el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat, van resultar ferits per intoxicació el propi edil, marit de la víctima, una filla de la parella i un guàrdia civil que intervenia en tasques de coordinació i socors. Cabo va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova per a ser guarit de les seves ferides, mentre que el guàrdia civil va ser ingressat a l'Hospital Nou d' Octubre i la jove no va precisar ser hospitalitzada.

Un altre fill de la víctima, que no es trobava a l'habitatge en el moment de l'incendi, va haver de ser assistit d'un atac d'ansietat quan va arribar i va saber el que havia passat.

Tant el presumpte assassinat de l'exregidora com la troballa del seu possible agressor penjat a la seva cel·la han consternat els veïns de Serra, una localitat situada a 28 quilòmetres de València que té una població d'uns 3.300 habitants.