Demanen declarar catastròfica la zona afectada pel foc de Càceres

Mor un treballador de 49 anys mentre participava en l'extinció d'un incendi a Còrdova

11.08.2015 | 07:15
La serra de Gata ha quedat devastada per l´incendi.

Diferents alts càrrecs de l'administració extremenya han mantingut diverses reunions a Mèrida per tal de començar a seguir un protocol d'actuació i aconseguir la declaració de zona catastròfica per als terrenys afectats per l'incendi de Sierra de Gata, que va cremar prop de 8.000 hectàrees.
El comandament únic del Pla Director de l'Infoex va decidir mantenir actiu el nivell 2 de perillositat en l'incendi, que requereix la intervenció de mitjans estatals per a la seva extinció, davant les previsions de vent i altes temperatures per a ahir. El foc, que va cremar zones d'alt valor agrícola, ambiental i paisatgístic, està estabilitzat des de la matinada de diumenge, és a dir sota control en tot el seu perímetre, però segueix sense rebaixar-se el nivell 2 de perillositat per precaució, davant l'existència de focus que podrien revifar-se.
Per altra banda, un treballador d'un grup d'especialistes del Pla Infoca, amb inicials R.J.M., va perdre la vida cap a les dotze del matí d'ahir quan treballava en l'extinció d'un incendi a Cerro Muriano (Còrdova). El treballador, de 49 anys, va caure a terra de forma sobtada i va morir. L'home havia rebut un advertiment del seu metge perquè evités treballar exposat a altes temperatures.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema