El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, no va realitzar cap gestió en relació a la situació processal de Rodrigo Rato després d'entrevistar-se a la seu del seu departament amb l'exvicepresidete del Govern i expresident de Bankia. Així ho va assegurar el ministeri que dirigeix Fernández Díaz en un comunicat, en què va reiterar que la reunió va ser a petició de Rato per una qüestió de caràcter «exclusivament personal» i «completament al marge de la situació processal» en què es troba l'exdirigent de Bankia.

Interior va precisar que Rato va sol·licitar ser rebut pel ministre «invocant» a la petició tractar una qüestió personal. «Aquest punt va ser absolutament aclarit com a condició prèvia a la realització de la reunió», establia el comunicat. Un cop comprovat aquest caràcter personal, Fernández Díaz va considerar que el «correcte» era rebre Rato a la seu del Ministeri perquè garantia absoluta transparència i no hi havia res a amagar.

Tota l'oposició i fins i tot algun membre del PP van reclamar a Fernández Díaz que expliqui el contingut de la reunió. Les crítiques per la reunió van arribar des PSOE, IU, UPyD, Ciutadans i Podem el dia en què es va conèixer l'informe de l'Oficina Antifrau que apunta que Rato podria haver incrementat el seu patrimoni mitjançant el cobrament de comissions durant la seva etapa a Bankia. Antifrau va detectar dos pagaments a l'exvicepresident del Govern per part de dues empreses contractistes de Bankia mentre va ser president d'aquesta entitat, dels que després va desviar una part a l'hotel de Berlín del qual és copropietari.