Un total de 1.552 immigrants van ser rescatats a aigües del Mediterrani quan intentaven arribar Itàlia procedents de les costes nord-africanes. Aquestes persones van ser rescatades en set operacions davant de les costes de Líbia, des d'on surten la majoria d'immigrants amb l'objectiu d'arribar a Itàlia com a porta d'Europa.

Els immigrants rescatats viatjaven a bord de quatre llanxes pneumàtiques i tres barcasses. En una de les operacions van ser ajudades 775 persones, de les quals 196 eren dones i 40 eren menors.

En el dispositiu -coordinat per la Central Operativa dels guardacostes en el Ministeri d'Infraestructures i Transports, a Roma- van participar vaixells del programa de vigilància marítima comunitària Tritó, com l'irlandès Lé Niamh o el suec Poseidon. En les imatges gravades durant algunes de les operacions es veuen les barcasses amb centenars d'immigrants amuntegats a bord.

Les autoritats de França van interceptar diumenge a la nit un centenar d'immigrants que van arribar a França en un tren procedent de la ciutat costanera italiana de Ventimiglia, prop de la frontera. La Policia fronterera va intervenir a l'estació de Menton-Garavan, la primera després del pas a França, i va reenviar a Itàlia la majoria dels immigrants il·legals.