El Jutjat d'Instrucció número 2 de Melilla va acordar el sobreseïment provisional de la imputació de vuit guàrdies civils per un presumpte delicte de tracte degradant en la seva actuació a la tanca fronterera davant un intent d'entrada d'immigrants el 15 d'octubre de 2014, per falta de «patrimoni probatori».

Aquest sobreseïment es produeix quatre mesos després que la Secció Setena de l'Audiència Provincial de Màlaga amb seu a Melilla dictés el sobreseïment parcial i provisional de la causa per la qual estava imputat el coronel en cap de la Comandància de la Guàrdia Civil, Ambrosio Martín Villaseñor, per les ordres que havia donat als agents.

El jutge Emilio Lamo de Espinosa aclareix que el sobreseïment provisional i arxiu de les actuacions «no impliquen que hagin desaparegut els indicis de delicte», ja que aquests «segueixen existint», però «resulten insuficients per justificar el pas a la fase intermèdia del procediment». El magistrat justifica el sobreseïment per «falta parcial de patrimoni probatori», a causa especialment de la impossibilitat de prendre declaració als immigrants.