El dirigent de Corea del Nord, Kim Jong-Un, ha ordenat l'execució del viceprimer ministre del país, Choe Yong Gon, com a càstig per les seves suposades discrepàncies amb les polítiques oficials del règim comunista, segons fonts citades per l'agència sud-coreana Yonhap.

Choe, de 63 anys, hauria estat executat el passat mes de maig mitjançant un escamot d'afusellament. El líder nord-coreà no li hauria perdonat que expressés la seva disconformitat amb la política de reforestació impulsada pel règim.

De confirmar-se la mort, el cas de Choe se sumaria a les nombroses execucions de dirigents dutes a terme des de l'arribada de Kim Jong-Un al poder, entre ells l'exministre de Defensa Hyon Yong Chol. L'actual líder ha arribat fins i tot a ordenar l'execució del seu oncle Jang Song Thaek, en altre temps 'número dos' del règim.

El Ministeri d'Unificació de Corea del Sud ha aclarit que no té cap confirmació de l'execució del viceprimer ministre, tot i que sí ha advertit que Choe porta "vuit mesos" sense aparèixer en públic. La seva última sortida va tenir lloc al desembre de 2014, en la cerimònia pel tercer aniversari de la mort de Kim Jong Il.