Desapareixen almenys 50 immigrants en un nou naufragi a les costes líbies

La policia grega envia reforços a l'illa de Kos per fer front a la greu crisi migratòria a la zona que dimarts va derivar en disturbis

13.08.2015 | 00:00
Rescat d´un immigrant per part de la Marina italiana.

Almenys 50 immigrants més van desaparèixer dimarts a la nit a aigües del Mediterrani, segons el testimoni d'altres estrangers que la Marina Militar italiana va rescatar a unes quaranta milles de la costa líbia quan la llanxa pneumàtica en què viatjaven s'estava enfonsant. De fet, a diferència d'altres casos en què el propi traficant d'immigrants truca per telèfon satèl·lit al centre d'emergències a Roma, en aquesta ocasió un helicòpter va ser el que va veure que la llanxa es trobava en seriosos problemes.
La nova emergència, que se suma a les que ocorren diàriament en aigües del Mediterrani, va coincidir amb una batalla de declaracions entre el Vaticà i els partits conservadors italians. Mentre la Santa Seu defensa ajudar els estrangers per raons humanitàries, les formacions de dretes responen al Papa que, si vol ser tan solidari, aculli ell els immigrants.
La nau Fenice de la Marina Militar italiana va rescatar 52 estrangers que encara estaven amb vida a la llanxa mig enfonsada. Dues persones més van ser localitzades agafades a un barril, gràcies al qual es van mantenir amb vida fins a l'arribada dels serveis de rescat. Els supervivents van assegurar que en l'embarcació viatjaven una cinquantena de persones més que van desaparèixer al mar.
Alguns van especificar a l'Organització Internacional de Migracions que el nombre exacte de passatgers oscil·lava entre els 117 i 120, tots procedents de l'Àfrica subsahariana. No hi havia menors entre els embarcats, però sí trenta-dues dones, menys d'una quinzena de les quals van ser rescatades.
La policia grega va enviar reforços a l'illa grega de Kos per fer front a la crisi migratòria que va acabar dimarts en enfrontaments entre els agents i un grup d'indocumentats que esperaven el seu torn per registrar-se i obtenir els documents de viatge. Concretament, es tracta de dotze oficials de les forces policials especialitzades en matèria migratòria, inclòs un tradcutor d'àrab, que van viatjar a l'illa grega amb l'objectiu d'accelerar el procediment d'identificació de 7.000 immigrants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema