Una dona de 37 anys va ser detinguda a La Villa de Do Fadrique (Toledo) acusada de matar el seu nadó de tres mesos, a qui va degollar ??a l'altar de la capella del cementiri, per després refugiar-se a l'església del poble, a la qual va entrar cridant que tenia «el dimoni a dins». Els fets es van produir cap a les vuit del matí, quan la detinguda, Zaida, va acudir a casa de la seva mare a recollir els seus dos fills, que estaven dormint, encara que només es va poder emportar el nadó , ja que l'àvia li va impedir que s'emportés la filla gran.

A continuació, va conduir la seva furgoneta fins al cementiri municipal, que es troba a un quilòmetre de la localitat, i va degollar el nadó de tres mesos, pel que sembla amb un ganivet de cuina.

El regidor d'Urbanisme de la Villa de Do Fadrique, Carlos Mendoza, va relatar que, un cop comesos els fets, la dona «s'estava donant cops per tot arreu, s'autolesionava i quan hi va anar la Guàrdia Civil hi va haver una persecució». La mare, que va deixar el nadó a l'altar, va fugir fins arribar a l'església de la localitat, on «hi havia el rector, i hi va entrar dient que tenia el dimoni s dins», va explicar l'edil.

La detinguda, que té antecedents psiquiàtrics, està casada amb un home d'origen colombià, el pare dels seus dos fills, que treballa com a venedor ambulant i que té dos fills d'un matrimoni anterior.

Un d'ells, Stevenson, va assegurar que la dona patia depressió postpart i «deia coses incoherents» abans del crim. Va explicar que no s'havia recuperat de la depressió postpart i que feia coses estranyes com encendre espelmes negres.

El regidor d'Urbanisme va apuntar que «en els últims temps assistia molt a missa», cosa que va negar el rector de l'església Nuestra Señora de la Asunción, lloc al qual la presumpta filicida va fugir, Rafael del Álamo. «Ni estava a cap de les nostres activitats ni era habitual de la parròquia», va afegir.

L'alcalde de la localitat, Jaime Santos, va afirmar que coneix «bastant» Zaida i va afegir que li costa molt imaginar per què ho ha fet. «És una noia normal i és cert que podria haver patit depressió postpart», va afirmar el regidor.