El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, va ordenar aquest any afusellar el viceprimer ministre, Choe Yong-on, segons va informar l'agència sud-coreana de notícies Yonhap citant fonts no identificades. Aquesta suposada nova execució ordenada pel dictador nord-coreà suposaria una mostra addicional que el jove Kim, que es creu que té poc més de 30 anys, manté el control de l'elit de l'Estat amb mà de ferro.

Segons la font anònima, Choe va ser executat al maig després de mostrar la seva disconformitat pel que fa a la política forestal del líder nord-coreà. Aquest any el Servei Nacional d'Intel·ligència (NIS) sud-coreà va assegurar que Kim ha reforçat el seu domini amb una brutal política de purgues que inclou l'execució recent d'uns 70 membres d'alt rang del Partit dels Treballadors i de l'Exèrcit Popular. Entre aquestes execucions es comptaria la de l'exministre de Defensa, Hyun Yong-chol, al que segons membres del NIS es va donar mort amb foc d'artilleria. Contrastar la veracitat d'aquestes informacions resulta gairebé impossible a causa del extremat hermetisme del país asiàtic.

A finals de 2013, Kim Jong-un va ordenar l'execució del seu oncle polític, Jang Song-thaek (casat amb la seva tia, Kim Kyong-hui), per «traïció». Jang va arribar a ser considerat com la segona figura més poderosa del règim i en aquest cas Corea del Nord sí que va fer pública la seva execució, cosa molt poc habitual.

Kim Jong-un va arribar al poder després que el seu pare, Kim Jong-il, morís el desembre de 2011, i es va convertir així en el tercer membre de la saga que va iniciar Kim Il-Sung (1912-1994), fundador de Corea del Nord i considerat «president etern» del país.