Els cadàvers de les dues noies desaparegudes a Conca van ser trobats a darrera hora de la tarda d'ahir al naixement del riu Huécar. Els cossos, que es trobaven cap per avall, van ser localitzats per un home que va avisar la policia, que va acordonar la zona i que després de la primera inspecció ocular va poder confirmar que els cadàvers corresponien a Laura i Marina. Els cossos presentaven signes de cremades i restes de calç, fet pel qual tot fa pensar que l'autor o autors de les seves morts podrien haver intentat cremar-les. Després de la troballa en una zona de piscines naturals i tolls, els agents de la Policia que es trobaven realitzant a les rodalies tasques de recerca de les dues noies es van desplaçar fins a aquest punt.

El riu Huécar neix a uns tres quilòmetres de la localitat de Palomera, on la policia havia escorcollat també ahir una casa propietat de la família de Sergio, exparella d'una de les desaparegudes i que es troba en parador desconegut.

La pista de les joves es va perdre a la tarda del dijous de la setmana passada, quan tenien planejat anar a casa del jove per recollir alguns efectes personals de la primera, la seva exparella. El mateix dijous a la nit els familiars de les dues van presentar una denúncia per desaparició, i divendres ho va fer la família de Sergio.

Durant el dia d'ahir la policia havia registrat una finca de Chillarón en la qual la família del jove té diversos magatzems relacionats amb la venda de mobles antics, així com l'anteriorment esmentada propietat al municipi de Palomera.

Des d'un primer moment, les famílies de Marina i Laura van insistir que no es tractava d'una desaparició voluntària, i van organitzar recerques per localitzar-les.

Conca roman commocionada des de dijous de la setmana passada, i de fet ahir a la tarda unes 4.500 persones es van aplegar a la Plaça d'Espanya de la ciutat en una concentració convocada per les famílies per agrair la solidaritat dels ciutadans i demanar ajuda en la recerca. Dues grans pancartes acompanyaven la concentració, amb les llegendes: «Marina, Laura, estem amb vosaltres», i «Conca sencera està amb vosaltres. Us trobarem».

Fonts policials van assegurar que Sergio va estar a la presó pel segrest d'una noia, així com van explicar que s'està investigant la possible implicació d'un altre expres en la desaparició de les dues joves.

La Policia, bolcada

El director general de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, va explicar que aquest cos es va bolcar en la recerca de les dues dones de 24 i 26 anys que des de dijous passat estaven desaparegudes. «En aquests casos cal ser extremadament prudents perquè hi ha un secret sumarial decretat pel jutge que està portant el cas, per respecte a les famílies i per la pròpia eficàcia de les investigacions», va assenyalar el director general.

Cosidó va voler destacar també la «immediatesa amb la qual ha actuat en aquest cas la Policia Nacional de Conca» i que la Direcció General ha posat a disposició d'aquesta investigació «tots els recursos possibles».

El ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, va manifestar a la xarxa social Twitter sentir-se «horroritzat per la mort de les dues noies a Conca» i va expressar la seva «proximitat amb les seves famílies» i el seu «desig» que les Forces de Seguretat «arribin fins al final».