La ciutat portuària de Tianjin, al nord-est de la Xina, intenta sobreposar-se a la tragèdia provocada per les explosions, ocorregudes durant la nit de dimecres, en un magatzem amb productes inflamables que van causar 50 morts i més de set centenars de ferits. El districte del port, on va tenir lloc el succés, va quedar convertit pràcticament en una zona de guerra, amb un perímetre d'uns dos quilòmetres al voltant tancat, amb l'accés restringit i els edificis desallotjats.

L'hospital Teda de Tianjin acull la gran majoria dels ferits, dels quals 71 es troben en estat greu, segons l'última xifra facilitada per les autoritats locals. A les proximitats del centre sanitari es van instal·lar també hospitals de campanya per atendre més afectats per les explosions.

Diverses desenes de militars i agents de policia vigilen la zona del port, on encara es pot observar un dens núvol de fum negre. Els bombers de Tianjin van necessitar més de 16 hores per declarar com a controlat l'incendi en una terminal de contenidors amb productes inflamables que va donar lloc a les explosions.

Molts blocs d'edificis adjacents al port, alguns d'ells de recent construcció, van ser reduïts a enderrocs, ja que la magnitud de les explosions va ser tan gran que els sismògrafs del Centre de Xarxes de Terratrèmols de la Xina els van detectar com a sismes. L'ona expansiva de les explosions va arribar a sentir-se fins a deu quilòmetres de distància.

Desenes de voluntaris, identificats amb llaços vermells, oferien beguda, menjar, mascaretes per la contaminació i transport de forma gratuïta. Tot i l'onada de solidaritat que ha generat l'accident, a les rodalies de l'hospital també es van viure escenes de certa tensió entre policies i veïns, així com entre aquests i els nombrosos periodistes que es van desplaçar fins a Tianjin per informar del succés.

«Hem d'aprendre una lliçó profunda», va afirmar el ministre de Seguretat Pública xinès, Guo Shengkun, que coordina el dispositiu de rescat i assistència als afectats per les explosions.