Fidel Castro recorda als EUA que deuen milions a Cuba

14.08.2015 | 00:00

L'exmandatari cubà Fidel Castro va recordar que els Estats Units deuen a Cuba indemnitzacions milionàries pels danys que ha causat la seva política contra l'illa, en un article publicat ahir, dia del seu 89 aniversari i en vigílies de la visita del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, a l'Havana.
«Deuen a Cuba les indemnitzacions equivalents a danys, que ascendeixen a quantiosos milions de dòlars com va denunciar el nostre país amb arguments i dades irrebatibles al llarg de les seves intervencions a les Nacions Unides», va escriue el líder de la Revolució cubana en un article divulgat en mitjans oficials.
En el text, titulat «La realitat i els somnis», Fidel Castro afirma que Cuba no deixarà mai de «lluitar per la pau i el benestar de tots els éssers humans, independentment del color de la pell i el país d'origen de cada habitant del planeta».
«El dret de tots els ciutadans a la salut, l'educació, el treball, l'alimentació, la seguretat, la cultura, la ciència, i al benestar, és a dir, els mateixos drets que vam proclamar quan vam iniciar la nostra lluita més els que emanin dels nostres somnis de justícia i igualtat per als habitants del nostre món, és el que desitjo a tots», va afegir l'expresident de Cuba. Castro no esmenta expressament a l'article la nova etapa de relacions amb Washington.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema