Compartir una foto d'un cotxe de la Policia Local incorrent en una infracció de trànsit li ha costat car a una veïna del municipi de Petrer, a Alacant. Aplicant la nova Llei de Seguretat Ciutadana, que va entrar en vigor el passat 1 de juliol i que és més coneguda com a Llei Mordassa, els policies que havien aparcat en un lloc reservat per a persones amb discapacitat van imposar a aquesta dona una multa de 800 euros després de trobar la fotografia publicada a Facebook.

La veïna va penjar la imatge en el grup "No ets de Petrer si no..." de la xarxa social acompanyada del text: "aparques on et surt dels collons i a més no et multen". Ho va fer amb el seu nom real, el que va permetre als agents la seva identificació immediata. La notificació de la sanció li va arribar abans de les 48 hores i sense tutela judicial.

El regidor de Policia Local de Petrer, Fernando Portillo, va assegurar que l'Ajuntament h "recomanat altres solucions" als agents, que han decidit multar la veïna al·legant que "estan en el seu dret i habilitats per la llei". Portillo va justificar els agents al·legant que acudien a una trucada urgent.

Els dos policies han aplicat l'article 36.23 de la nova Llei de seguretat Ciutadana, que prohibeix fer fotos a les Forces i Cossos de Seguretat en cas que "pugui posar en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions protegides o en risc l'èxit d'una operació, amb respecte al dret fonamental a la informació". Incomplir aquesta norma està considerat com a falta greu, i les sancions establertes seran d'entre 600 i 30.000 euros.