Sergio Morate, el principal sospitós de la mort de les dues joves de Conca, es troba ja a la presó provisional a Romania, després de declarar-se innocent davant un tribunal d'aquest país i assegurar que tem per la seva vida en cas de tornar a Espanya. El Tribunal d'Apel·lació de Timisoara, davant del qual va comparèixer Morate, va acceptar la petició de la Fiscalia de fixar un període de detenció provisional de 15 dies, temps durant el qual s'espera la petició formal d'entrega de les autoritats espanyoles. Fonts de la investigació van explicar que les joves podrien haver mort per asfíxia i que Marina Okarynska tenia un fort cop al cap.

Morate "assegura que no és culpable dels fets", va explicar la seva advocada, Claudia Candea. La lletrada va afegir que Morate va exposar davant el tribunal que no desitja tornar a Espanya perquè tem per la seva vida, a causa que tant ell com la seva família havien rebut amenaces.

També va assegugar que Okarynska era d'origen ucraïnès i que la seva família té contactes que podrien posar en perill la seva vida, fins i tot en una presó espanyola, segons va explicar l'advocada sobre la declaració realitzada pel seu client.

El sospitós, que es va presentar amb gest seriós i no va respondre a les preguntes dels periodistes romanesos que l'esperaven al tribunal, va ingressar al Centre de Detenció i Arrest Preventiu de Timisoara. El jutge, que va fixar una nova audiència per al proper 28 d'agost, esperarà la petició procedent d'Espanya per decidir sobre la possible entrega de Morate. En cas d'arribar aquesta sol·licitud abans del 28 d'agost, la decisió es prendria també abans.

L'arrest del sospitós es va produir en el marc d'una ordre europea de detenció, coneguda popularment com a euroordre, que agilitza molt el lliurament de detinguts entre països de la Unió Europea (UE), com és el cas d'Espanya i Romania.

La Policia romanesa va difondre una gravació del moment de la detenció del sospitós dijous a la tarda a la localitat de Lugoj, a la província de Timis, prop d'Hongria. L'arrest, en què van participar agents d'operacions especials, es va produir a l'apartament d'un ciutadà romanès al qual Morate va conèixer durant la seva estada a la presó. Cap dels detinguts va oposar resistència.

Còmplice en llibertat

El suposat còmplice de Morate va quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que la tercera persona que apareix emmanillada en la gravació policial és el germà del propietari de l'apartament, que també va ser posat en llibertat en no estar relacionat amb els fets.

Centenars de persones van assistir a Conca als funerals per Laura i Marina, que van ser enterrades al cementiri municipal. Els funerals per les dues noies es van celebrar amb un quart d'hora de diferència a esglésies plenes de gent i enmig de grans escenes de dolor.