Un bombardeig d'avions de l'Exèrcit sirià contra un mercat de la localitat rebel de Duma, als afores de Damasc, va causar ahir una nova matança a Síria, amb 82 morts i 250 ferits.

Segons va denunciar l'ONG Observatori Sirià de Drets Humans i grups insurgents, els avions van llançar entre quatre i nou míssils al centre d'aquesta localitat, situada a uns 20 quilòmetres al nord-est de Damasc.

El president de l'Observatori, Rami Abdelrahmán, va assegurar que el nombre de víctimes mortals podria augmentar a causa que hi ha un gran nombre de ferits en estat greu.

L'atac també va provocar importants destrosses materials, segons un comunicat de l'Observatori, que va agregar que hi ha menors entre els morts. L'organització, que compta amb un gran nombre de voluntaris en diferents zones del país, va qualificar l'ocorregut de "massacre", un qualificatiu que han emprat també diferents grups de l'oposició.

Per la seva banda, el grup Comitès de Coordinació Local (CCL) ha elevat la xifra de morts a cent i ha assegurat que els avions lleials al president sirià Bachar al Asad van llançar nou míssils contra Duma, així com nombrosos obusos d'artilleria contra zones residencials.

Duma, situada a la regió de Guta Oriental, està controlada per la brigada insurgent islamista Exèrcit de l'Islam i està envoltada per les tropes lleials al president Bachar al Asad.

La Coalició Nacional Síria (CNFROS), principal aliança política de l'oposició siriana, ha denunciat l'ocorregut i ha demanat una intervenció àrab i internacional per detenir aquest tipus d'accions que ha qualificat de "crims contra la humanitat".