La Xina obre la investigació sobre la tragèdia de Tianjin mentre augmenta la censura

17.08.2015 | 07:23

La Xina va anunciar ahir que ha iniciat una recerca judicial per determinar si va haver-hi negligències a causa del desastre industrial de Tianjin, mentre augmenta la censura oficial a la xarxa sobre les fatals explosions.
En plena tempesta per la seva gestió sobre el devastador sinistre de dimecres passat, que de moment ha causat 112 morts i almenys 95 desapareguts, així com més de 700 ferits, el Govern del país asiàtic va pretendre donar ahir dos cops d'efecte.
D'una banda, el Tribunal Suprem, a la pràctica supeditat al Partit Comunista per no haver-hi independència judicial, va anunciar que s'ha engegat una recerca sobre l'ocorregut. "Investigarem possibles actes il·legals, tals com l'abús de poder, negligència en les obligacions o qualsevol pràctica que constitueixi un delicte", va anunciar la cort en un comunicat.
Fins ara, cap membre del Govern o de la companyia propietària del magatzem, Ruihai International Logistics, ha estat considerat responsable, però la cort afegeix que "cooperarà amb les autoritats locals per reunir proves i assistir en futures operacions".
L'anunci sorgeix després que mitjans locals es fessin ressò els passats dies de possibles irregularitats, com que la companyia no disposava de llicència per emmagatzemar químics perillosos o que la terminal on van ocórrer les explosions i l'incendi es trobava més a prop d'àrees residencials del que permet la llei, entre altres infraccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema