La Policia Judicial de la Guàrdia Civil no descarta la violència masclista ni qualsevol altra hipòtesi en la investigació per aclarir el succés que es va produir al municipi corunyès de Brión i en el qual un home va morir a conseqüència de les greus cremades patides i la seva dona va resultar ferida. L'institut armat investiga des de fa dos dies el que va passar en una finca de Cabreiros, al municipi de Brión, on està l'habitatge de la víctima i de la dona, que es trobaven en tràmits de separació. Fonts de la investigació van assenyalar que el cas es troba «sota secret de sumari» i, per tant, no és possible revelar cap detall, encara que, com en cada investigació d'aquest tipus, no es descarta cap hipòtesi, inclosa la violència masclista. L'home va morir a l'Hospital Clínic de Santiago, on havia ingressat amb gravíssimes cremades a tot el cos, en el que és un confús cas que està sota investigació policial, ja que la seva dona també va resultar ferida. La parella es trobava dins d'un turisme quan les flames van cobrir el vehicle. efe/Ddg santiago

La fiscalia romanesa considera que hi ha indicis que confirmarien que Istvan Horvath va ajudar el seu amic Sergio Morate, presumpte autor del doble crim de Conca, a amagar-se a Lugoj, una petita localitat a l'oest de Romania. «No crec que hi hagi cap ciutadà espanyol que no sàpiga avui en dia com arribar fins a Romania», va explicar el fiscal en cap de Lugoj, Dan Tatar, després que tots dos se sotmetessin a un acarament a les instal·lacions de la Fiscalia.

«És sospitós que Horvath es desplacés fins a Hongria i entressin per carreteres secundàries», va assenyalar Tatar, que va afegir que el romanès va pagar 200 euros pel lloguer d'un estudi. El fiscal va assenyalar que «es van trobar el 10 d'agost i van arribar a Romania l'11 d'agost, a les cinc de la tarda, va allotjar l'espanyol i li va facilitar un apartament a Lugoj».

A hores d'ara, la Fiscalia espera l'autorització d'un jutge per investigar les targetes de telefonia mòbil de Horvath, amb la intenció d'accedir a les converses dels missatges que es van intercanviar des que Morate va fugir d'Espanya. Durant l'acarament, Horvath va insistir que va pensar que es tractava d'una broma i, per això, no va creure Morate quan li va explicar l'assassinat, va explicar Tatar, tot destacant que el sospitòs tenia «tendència a exculpar» el seu amic romanès dels fets. Horvath, investigat penalment per encobriment d'un crim, passarà en les properes hores una prova del polígraf per intentar detectar si menteix o no.

La Fiscalia romanesa va reiterar que l'ordre d'extradició segueix en procés de tramitació a la Cort d'Apel·lació de Timisoara, sense especificar si els tràmits estaran a punt abans de la següent audiència, prevista per al 28 d'agost.

Com a principal sospitós de la mort de les dues joves de Conca, Morate roman en presó provisional a Timisoara, després de declarar-se innocent davant un tribunal romanès i assegurar que tem per la seva vida en cas de tornar a Espanya.

Després de l'acarament, Horvath va assegurar que el seu amic Sergio Morate es va mostrar «indiferent, inconscient, sense una llàgrima, el Sergio de sempre». Amb el cap cot i acompanyat de fortes mesures de seguretat, Morate, de 29 anys, va ser portat a la dependències de la fiscalia de Lugoj per a l'acarament amb el seu amic. En el camí entre el vehicle policial i l'entrada a la fiscalia, el suposat assassí es va negar a contestar les reiterades preguntes dels periodistes que l'esperaven al lloc.

El que sí va parlar va ser Horvath, al qual el sospitós havia conegut en una presó espanyola fa uns anys i que va dir sentir-se «traït» per Morate. «No vaig tenir res a veure, li ho dic als meus amics de Conca. Que Sergio pagui pel que ha fet», va assenyalar.

Sense penediment

Va afegir que no va notar cap tipus de penediment de part de Morate i que aquest no va fixar en ell la mirada en cap moment. «Ell em va demanar perdó el primer dia, però avui (ahir)?no m'ha dit res. Estic en llibertat condicional i una ximpleria em podria destrossar la vida. Confio ser declarat innocent, seguiré treballant i seguiré amb la meva vida», va indicar Horvath.