La investigació sobre l'assassinat de les joves de Conca se centra en si hi va haver agressió sexual, i de fet l'autòpsia està pendent dels resultats de les proves de restes biològiques remeses al laboratori, i en si hi va haver algun tipus d'associació criminal, encara que fos transitòria, per a cometre'l.

El tinent fiscal Francisco Ramón Sánchez Melgarejo va avançar que en tractar-se de dues morts violentes serà un procediment amb jurat i també va dir que «tot apunta» que la qualificació de la Fiscalia serà de dos delictes d'assassinat als quals podria afegir algun altre com detenció il·legal.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va confirmar l'enviament de funcionaris de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia Nacional a Romania per col·laborar en la investigació sobre Sergio Morate, el presumpte autor del doble crim de Conca.

Els agents tenen previst analitzar el Seat Ibiza de color verd, amb matrícula 1062CPF, que Morate va utilitzar per desplaçar-se a Romania, on dijous passat va ser arrestat, just una setmana després que Marina Okarynska i Laura del Hoyo, de 26 i 24 anys, desapareguessin.

Un representant de l'ambaixada d'Espanya a Bucarest va acudir a la comissaria de la policia de Timisoara on es troba el pressumpte assassí.

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, va assenyalar que els ministeris de Justícia i Interior tramiten «amb la màxima urgència» l'extradició de Morate perquè sigui jutjat a Espanya. «No hi ha dubte que correspon a Espanya jutjar: el presumpte assassí és espanyol, una de les víctimes és espanyola i el crim es va cometre a Espanya», va afegir el ministre.