El director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, va afirmar que no hi ha «absolutament cap interferència» en la investigació per part de la Unitat Central Operativa (UCO) a l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato, ja que treballa «a les ordres del poder judicial».

Fernández de Mesa va aclarirque la UCO «treballa a les ordres de la justícia» en les seves funcions com a policia judicial i les seves actuacions no estan contaminades per cap tipus d'ingerència. «No hi ha absolutament cap interferència i això jo crec que els ciutadans espanyols ho saben i a més ho valoren, i per tant no cal donar cap explicació més sobre aquesta qüestió», va afegir el director de la Guàrdia Civil.

També va garantir la «neteja» de la Guàrdia Civil en la lluita contra la corrupció durant la seva compareixença a la Comissió d'Interior per explicar els pressupostos per al 2016 del cos que dirigeix, on va reiterar que no s'ha produït cap intervenció política.

Va insistir que no hi ha hagut «cap escletxa ni cap intervenció política», en referència indirecta al cas Rato, alhora que va precisar que la UCO obre les seves investigacions a través dels mandats de l'autoritat judicial.

Fernández de Mesa va ser preguntat sobre la preocupació mostrada per l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) arran de la reunió que va mantenir amb Rato el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per si la investigació «pogués quedar intoxicada». Va explicar que s'ha reunit amb la persona responsable de l'UCO per parlar de l'assumpte i no li ha transmès «cap tipus de temor o preocupació», ja que en el seu departament no admet «cap tipus d'ingerència».

«La UCO segueix treballant a les ordres del poder judicial, en aquest cas del jutjat corresponent, sense la més mínima interferència, per tant crec que la tranquil·litat que ha de tenir tothom és absoluta», va dir sobre la investigació l'expresident de Bankia per un presumpte blanqueig de diners.

Per altra banda, la portaveu d'Administracions Públiques del Grup Parlamentari Socialista, Susana Sumelzo, va denunciar el veto imposat pel PP a la compareixença sol·licitada pel Grup Socialista de la presidenta del Consell de Transparència i Bon Govern, Esther Arizmendi. El PSOE havia sol·licitat la compareixença perquè expliqués en què ha previst gastar els tres milions d'euros assignats per al funcionament d'aquest organisme el 2016.