El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va decapitar l'antic responsable de la Direcció General d'Antiguitats i Museus a Palmira Jaled al-Assad en una plaça pública d'aquesta localitat siriana. Els gihadistes van assassinar l'arqueòleg després del capvespre davant d'una multitud. Jaled al-Assad va ser degollat ??amb un ganivet després de passar un mes de captiveri en mans dels extremistes. L'EI va prendre el passat 20 de maig el control de Palmira, situada a l'est de la província d'Homs i les ruïnes grecoromanes de la qual estan incloses en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

Algunes informacions apunten que, de moment, els integrants d'Estat islàmic no han actuat contra el paciment de Palmira i les ruïnes grecoromanes però no es descarta que portin a terme alguna actuació contra aquest patrimoni reconegut mundialment. Algunes fonts asseguren que aquest recinte històric és sovint utilitzat pels membres d'Estat Islàmic per realitzar les seves execucions sumaríssimes.

D'altra banda, almenys 30 persones van morir, entre elles 19 membres de les forces de l'ordre iraquianes, i altres 31 van resultar ferides en atacs perpetrats a la província d'Al-Anbar, a l'oest de Bagdad. En concret, almenys 15 membres de l'Exèrcit iraquià van morir i 22 van patir ferides en una acció suïcida similar a la que s'han anat produïnt durant les darreres setmanes.