El secretari general de Ciutadans (C's), Albert Rivera, va afirmar que el seu partit proposa que els membres del Tribunal Constitucional «siguin jutges de carrera» amb «independència» política i va aclarir que la seva formació no demana la supressió d'aquest òrgan. Rivera va assegurar que Ciutadans qüestiona la manera en què els partits polítics «elegeixen els seus homes de confiança» al capdavant del Tribunal Constitucional, un assumpte que considera que ha de canviar.

«Demanem que siguin jutges de carrera, que tinguin independència», va afegir el secretari general del Ciutadans, que va criticar que l'actual president del Constitucional sigui militant del PP. «És fonamental que es garanteixi la separació de poders i s'eviti la politització dels òrgans judicials», va aclarir.

Per part seva, PSOE i Izquierda Unida van assenyalar que no estan d'acord amb l'eliminació del Tribunal Constitucional, tot i que van deixar clar que es necessita un procés de selecció dels seus membres «molt més objectiu».

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va recordar que els socialistes han plantejat fa temps en alguna iniciativa parlamentària que en determinades institucions es faci «un procés objectiu» de selecció dels seus membres. Es tracta, va afegir, de valorar més els mèrits i les capacitats de les persones que es proposen per a aquesta institució.

Per part seva, el diputat d'IU Ricardo Sixto va considerar que la desaparició del TC sembla més «un acudit d'mitjans d'agost que una proposta seriosa». Segons Sixto, «les propostes serioses» respecte l'alt tribunal han de formar part de la «necessària» reforma de la Constitució.