Macedònia va decretar l'estat d'emergència a les regions frontereres del sud i del nord pel fet que en les últimes setmanes han entrat al país milers de refugiats, va anunciar el Ministeri d'Interior. El portaveu ministerial, Ivo Kotevski, va afirmar que el Govern espera que la participació de l'Exèrcit serveixi per augmentar la seguretat de les regions, dels ciutadans i dels nouvinguts.

«Aquesta mesura s'imposa per tal d'augmentar la seguretat de la població a les regions frontereres, així com per garantir el tractament integral i humà dels migrants que transiten pel país», va afirmar Kotevski.

Les fronteres del país amb Grècia, al sud, i amb Sèrbia, al nord, estan desbordades per la gran afluència de persones, majoritàriament refugiats que pretenen travessar el país per continuar el seu viatge al centre i nord d'Europa.

Kotevski va afegir que l'Executiu establirà gabinets de crisi per establir un pla d'acció que permeti gestionar la gran afluència de persones que entren al país.

Per altra banda, França i el Regne Unit van escenificar amb un acord signat a Calais pels seus ministres d'Interior la seva voluntat de reforçar en aquesta localitat francesa la seva acció coordinada contra la immigració irregular.

El francès Bernard Cazeneuve i la britànica Theresa May van deixar de banda els retrets mutus d'un i altre país, van insistir a destacar l'«excel·lent cooperació» mantinguda des del passat any i van anunciar un seguit de noves iniciatives.

La més significativa és un centre de comandament i de control conjunt a Calais, amb un alt responsable per país, que centrarà la seva activitat en el desmantellament de xarxes de traficants de persones que obtenen diversos milers d'euros per cada immigrant al qual intenten introduir.