El Govern de Bèlgica va anunciar ahir el reforçament imminent de les mesures de seguretat als trens d'alta velocitat amb més presència de patrulles belgo-franceses en els combois. A més, s'intensificaran les patrulles i els controls a les estacions internacionals, en col·laboració amb la Policia local, i hi haurà més control dels equipatges.

En la mateixa línia, s'ordenarà a les forces de seguretat nacionals i locals que augmentin la seva vigilància, especialment de cara a grans esdeveniments o concentracions. Aquestes decisions, posades en marxa aquest cap de setmana, van ser aprovades en el Consell Nacional de Seguretat de Bèlgica, convocat ahir mateix.

El gabinet va indicar que la ministra belga de Mobilitat, Jacqueline Galant, està en contacte amb l'empresa nacional ferroviària belga SNCB, amb Thalys i amb l'operadora d'infraestructures ferroviàries Infrabel. L'objectiu és "plantejar l'engegada operacional de mesures de seguretat específiques reforçades als trens i les estacions".

A banda, Bèlgica va proposar la celebració urgent d'una reunió dels titulars de Transport i Interior del país amb França, Alemanya i Holanda per fer front a l'amenaça terrorista i estudiar mesures de seguretat a nivell europeu. L'objectiu de la trobada és "reforçar les mesures operatives de prevenció contra el terrorisme, especialment els controls d'identitat i equipatge", va informar el Govern belga en un comunicat.

La Comissió Europea revaluarà els procediments que s'apliquen per garantir la seguretat dels passatgers dels trens. "La seguretat i el benestar dels passatgers és la nostra primera prioritat. Anem a revaluar els procediments de seguretat per als passatgers de trens, després de l'atac", va afirmar la comissària europea de Transport, Violeta Bulc.