Els nord-americans Anthony Sadler, estudiant, i Alex Skarlatos, militar; i l'empresari britànic Chris Norman van ser condecorats el divendres a la nit per l'Ajuntament d'Arres, després de neutralizar l'agressor del tren. Els dos nord-americans anaven al tren amb el també militar Spencer Stone, que no va poder acudir a l'acte perquè estava hospitalitzat. El president francès, François Hollande, ha parlat amb els tres per "manifestar-los tota la gratitud de França" i els rebrà en els propers dies al Palau de l'Elisi.

El primer ministre britànic, David Cameron, va sumar-se ahir als elogis alabant la "valentia" dels passatgers que van reduir el tirador. "La valentia extraordinària del senyor Norman i els altres passatgers va ajudar a impedir un terrible incident", va manifestar Cameron a la seva declaració. En la mateixa línia, el vicepresident primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va mostrar ahir el seu "respecte" als "veritables herois" que van frustrar l'atac. "Em sento alleujat que un atac terrorista horrible hagi estat evitat", va afirmar el polític holandès en un altre missatge a la xarxa social Twitter. "Respecto aquells que van fer un pas al capdavant. Els veritables herois existeixen", va afegir.

Per la seva banda, la Casa Real belga va expressar el seu agraïment als passatgers que van impedir que l'atac fos molt pitjor. "Gràcies a aquells que amb la seva intervenció valenta van evitar un atemptat cruel ahir a la tarda. Moltes vides han estat salvades".