Un tribunal romanès va concedir l'extradició de Sergio Morate perquè sigui jutjat a Espanya com a presumpte autor el doble crim de les joves de Conca, una sentència que l'acusat encara pot recórrer a la Cort Suprema del país balcànic. «He emès la petició d'extradició de l'acusat i el lliurament dels seus béns a Espanya», va anunciar el jutge Flavius ??Ionescu de la Cort d'Apel·lació de Timisoara, a l'oest de Romania, després d'escoltar les al·legacions de l'advocada defensora, Claudia Candea.

Gairebé tres hores abans, amb aspecte tranquil, Morate va reafirmar la seva innocència davant les acusacions d'assassinat i la por per la seva vida en cas que torni a Espanya. «Mantinc el mateix que vaig dir la vegada passada (de la primera vista el 14 d'agost) i no faré declaracions», va declarar Morate al magistrat.

L'acusat, de 29 anys, va argumentar davant del jutge que «no tindrà un procés just (a Espanya) per la mediatització del cas» i pel fet que «tots ja el consideren culpable» del doble assassinat, va explicar Candea. «L'euroordre d'extradició no es justifica perquè no hi ha proves que Morate hagi assassinat les dues joves», va afegir la lletrada, que actua d'ofici.

Candea i Morate es reuniran avui a la comissaria de Timisoara, on l'espanyol roman en arrest preventiu, per decidir si presenta un recurs que pot ser enviat per escrit fins a cinc dies després de la decisió del dictamen, o sigui, abans de dissabte. Si la Cort Suprema confirma la sentència inicial, la policia espanyola tindrà fins a deu dies per traslladar-lo a Espanya.

En el cas que Morate opti per presentar un recurs, l'assumpte passarà a l'Alta Cort de Cassació i Justícia a Bucarest, que disposarà de tres dies per ratificar la decisió del jutge de Timisoara.

Durant l'audiència, que va durar prop de mitja hora, l'acusat va accedir a què s'entreguessin a la Justícia espanyola els seus béns personals trobats a l'apartament on el van detenir a Lugoj (a uns 50 quilòmetres de Timisoara) el passat dia 13.

Inspecció del cotxe

Alhora, Morate deixarà que la policia científica investigui la seva targeta del telèfon mòbil i el Seat Ibiza verd amb el qual es va traslladar fins a Romania, com a mostra de col·laboració en la resolució de la investigació. Pel que fa a procedir a l'anàlisi del cotxe, les autoritats judicials espanyoles van mantenir el seu silenci sobre el cas per tractar-se d'una investigació sota secret de sumari.